Prihod v Sesimbro

Med naborom izobraževanj, ki so namenjena učiteljem v okviru projekta Erasmus + KA1, je bilo tudi izobraževanje na temo inovativnosti in kreativnosti pri pouku. Zanj sva se odločili 2 strokovni delavki OŠ Roje, saj sva si želeli pridobiti nova znanja vsaka za svoje področje delovanja - logopedsko obravnavo in poučevanje v posebnem programu vzgoje in izobraževanja.

Tako sva se med prvomajskimi prazniki odpravili na Portugalsko. Na letališču v Lizboni naju je pričakal Vitor, organizator tečaja, ki je s pregovorno gostobesednostjo latisnkih narodov najino srečanje s Portugalsko začel kot se zagre. Med vožnjo do hotela nama je pripovedoval o kulturnih in naravnih posebnostih tega področja ter odgovarjal na vprašanja, ki so se nama porajala ob tem.


28. 4. 2019 sva prispeli v Sesimbro, majhno ribiško mesto, ki se nahaja 40 km južno od glavnega portugalskega mesta, Lizbone. Mestu dajejo čar idilična lega ob Atlantskem oceanu, dolge peščene plaže pod klifi Naravnega parka Arrabida ter mavrski grad z obzidjem, ki mesto obdaja s celinske strani. Čas pred pričetkom predavanj sva izkoristili za sprehod po mestu in spoznavanje bogate kulturne dediščine, ki so jo na tem kraju pustila različna zgodovinska obdobja.Nato pa je nastopil čas za pripravo na pričetek predavanj. V hotelu, kjer sva bili nastanjeni, sva preverili materiale, potrebne za uvodno predavanje in predstavitev naše šole učiteljskim kolegom iz drugih evropskih držav. Vtisi prvega dne so bili zelo pozitivni, srečanja s Portugalci prijetna in obljubljal se nama je teden, poln novih spoznanj.






Comments